Wat zijn de beste stranden in Turkije?

Wat zijn de beste stranden in Turkije?

Turkije is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden en het heerlijke klimaat. Het land heeft een kustlijn van maar liefst 7200 kilometer en biedt daarmee talloze mogelijkheden voor een ontspannen strandvakantie. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste stranden in Turkije? In dit artikel zetten we de mooiste en meest populaire stranden voor je op een rij.

Oludeniz Beach

Oludeniz Beach is een van de meest bekende stranden van Turkije en wordt ook wel de Blue Lagoon genoemd vanwege het heldere blauwe water. Het strand ligt aan de zuidwestkust van Turkije en wordt omringd door bergen. Het is een populaire plek voor paragliding vanwege de hoge kliffen die uitkijken over de zee. Het strand is ook geschikt voor families met kinderen vanwege het ondiepe water.

Patara Beach

Patara Beach is een van de langste stranden van Turkije en strekt zich uit over maar liefst 18 kilometer. Het strand ligt aan de zuidkust van Turkije en is omringd door duinen en archeologische opgravingen. Het is een rustig strand en perfect voor wie op zoek is naar een ontspannen vakantie. Het water is helder en het strand is breed genoeg om te wandelen en te zonnebaden.

Kaputas Beach

Kaputas Beach is een klein strand dat verscholen ligt tussen de bergen aan de zuidkust van Turkije. Het strand is alleen bereikbaar via een trap vanaf de weg en is daardoor minder druk dan andere stranden in de buurt. Het water is helder en het strand is omringd door rotsen, wat het een prachtig uitzicht geeft. Het is een populaire plek voor snorkelen en duiken vanwege de vele vissen en koraalriffen.

Cirali Beach

Cirali Beach is een rustig strand aan de zuidkust van Turkije en wordt omringd door bergen en bossen. Het strand is populair bij natuurliefhebbers vanwege de vele schildpadden die er leven. Het water is helder en het strand is breed genoeg om te wandelen en te zonnebaden. Het is ook een populaire plek voor wandelingen in de omgeving vanwege de prachtige natuur.

Iztuzu Beach

Iztuzu Beach is een lang strand aan de zuidkust van Turkije en staat bekend om de Caretta Caretta schildpadden die er leven. Het strand is alleen bereikbaar per boot of via een lange brug over de rivier. Het water is helder en het strand is breed genoeg om te wandelen en te zonnebaden. Het is een populaire plek voor natuurliefhebbers vanwege de vele vogels en andere dieren die er leven.

Side Beach

Side Beach is een populair strand aan de zuidkust van Turkije en ligt vlakbij de historische stad Side. Het strand is breed en lang en biedt daardoor genoeg ruimte voor iedereen. Het water is helder en het strand is omringd door restaurants en bars. Het is een populaire plek voor families met kinderen vanwege de vele activiteiten die er worden aangeboden.

Antalya Beach

Antalya Beach is een van de meest bekende stranden van Turkije en ligt aan de zuidkust van het land. Het strand is breed en lang en biedt daardoor genoeg ruimte voor iedereen. Het water is helder en het strand is omringd door restaurants en bars. Het is een populaire plek voor watersporten zoals jetski├źn en parasailen.

Conclusion

Er zijn talloze mooie stranden te vinden in Turkije en het is dan ook lastig om een keuze te maken. De stranden die we hierboven hebben genoemd zijn echter stuk voor stuk prachtig en bieden voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar rust en natuur of juist naar gezelligheid en activiteiten, Turkije heeft het allemaal. Dus pak je koffer en geniet van een heerlijke strandvakantie in dit prachtige land!

Plaats een reactie