Wat zijn de beste restaurants in Turkije?

Wat zijn de beste restaurants in Turkije?

Turkije is een land dat bekend staat om zijn heerlijke keuken. Van de traditionele gerechten tot de moderne fusion keuken, er is voor ieder wat wils. Als je op zoek bent naar de beste restaurants in Turkije, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we enkele van de beste restaurants in Turkije bespreken.

1. Mikla Restaurant, Istanbul

Mikla Restaurant is gelegen op de bovenste verdieping van het Marmara Pera Hotel in Istanbul en biedt een prachtig uitzicht op de stad. Het restaurant is bekroond met een Michelin-ster en biedt een moderne Turkse keuken met een Scandinavische twist. Het menu is samengesteld door chef-kok Mehmet Gürs en omvat gerechten zoals gegrilde octopus, lamsvlees en kaviaar. Het restaurant heeft ook een uitgebreide wijnkaart met wijnen uit Turkije en de rest van de wereld.

2. Asitane Restaurant, Istanbul

Asitane Restaurant is gelegen in de wijk Edirnekapi in Istanbul en biedt een traditionele Ottomaanse keuken. Het restaurant is gevestigd in een gerestaureerd Ottomaans herenhuis en heeft een prachtige tuin waar je kunt genieten van je maaltijd. Het menu omvat gerechten zoals gegrilde aubergine, gevulde wijnbladeren en geroosterd lamsvlees. Het restaurant heeft ook een uitgebreide selectie van Ottomaanse wijnen en likeuren.

3. Zuma Restaurant, Istanbul

Zuma Restaurant is gelegen in de wijk Ortaköy in Istanbul en biedt een moderne Japanse keuken. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de Bosporus en de brug van de martelaren. Het menu omvat gerechten zoals sushi, sashimi en gegrilde vis. Het restaurant heeft ook een uitgebreide selectie van Japanse whisky’s en sake.

4. Ulus 29 Restaurant, Istanbul

Ulus 29 Restaurant is gelegen in de wijk Ulus in Istanbul en biedt een moderne Turkse keuken. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de Bosporus en de brug van de martelaren. Het menu omvat gerechten zoals gegrilde zeebaars, lamsvlees en gegrilde groenten. Het restaurant heeft ook een uitgebreide selectie van Turkse wijnen en likeuren.

5. Mimolett Restaurant, Istanbul

Mimolett Restaurant is gelegen in de wijk Nisantasi in Istanbul en biedt een moderne Turkse keuken. Het restaurant is gevestigd in een gerestaureerd Ottomaans herenhuis en heeft een prachtige tuin waar je kunt genieten van je maaltijd. Het menu omvat gerechten zoals gegrilde octopus, lamsvlees en kaviaar. Het restaurant heeft ook een uitgebreide selectie van Turkse wijnen en likeuren.

6. Antalya Balik Evi, Antalya

Antalya Balik Evi is gelegen in de wijk Kaleici in Antalya en biedt een traditionele Turkse keuken. Het restaurant is gevestigd in een gerestaureerd Ottomaans herenhuis en heeft een prachtige tuin waar je kunt genieten van je maaltijd. Het menu omvat gerechten zoals gegrilde vis, garnalen en inktvis. Het restaurant heeft ook een uitgebreide selectie van Turkse wijnen en likeuren.

7. Hamdi Restaurant, Istanbul

Hamdi Restaurant is gelegen in de wijk Eminönü in Istanbul en biedt een traditionele Turkse keuken. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de Gouden Hoorn en de Galatabrug. Het menu omvat gerechten zoals gegrilde kebab, gevulde wijnbladeren en hummus. Het restaurant heeft ook een uitgebreide selectie van Turkse wijnen en likeuren.

8. Ciya Sofrasi, Istanbul

Ciya Sofrasi is gelegen in de wijk Kadiköy in Istanbul en biedt een traditionele Turkse keuken. Het restaurant heeft een open keuken waar je de chef-koks aan het werk kunt zien. Het menu omvat gerechten zoals gegrilde aubergine, gevulde wijnbladeren en geroosterd lamsvlees. Het restaurant heeft ook een uitgebreide selectie van Turkse wijnen en likeuren.

9. Datli Maya, Istanbul

Datli Maya is gelegen in de wijk Cihangir in Istanbul en biedt een moderne Turkse keuken. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de Bosporus en de brug van de martelaren. Het menu omvat gerechten zoals gegrilde zeebaars, lamsvlees en gegrilde groenten. Het restaurant heeft ook een uitgebreide selectie van Turkse wijnen en likeuren.

10. Giritli Restaurant, Istanbul

Giritli Restaurant is gelegen in de wijk Beyoglu in Istanbul en biedt een traditionele Kretenzische keuken. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de Bosporus en de brug van de martelaren. Het menu omvat gerechten zoals gegrilde vis, garnalen en inktvis. Het restaurant heeft ook een uitgebreide selectie van Kretenzische wijnen en likeuren.

Conclusie: Turkije heeft een rijke culinaire traditie en biedt een breed scala aan restaurants voor elke smaak en budget. Of je nu op zoek bent naar traditionele gerechten of moderne fusion keuken, er is voor ieder wat wils. De restaurants die we hier hebben besproken zijn slechts enkele van de beste restaurants in Turkije en zijn zeker een bezoek waard.

Plaats een reactie