Wat zijn de beste plekken om te vogelen in Turkije?

Wat zijn de beste plekken om te vogelen in Turkije?

Turkije is een prachtig land met een rijke natuur en een grote diversiteit aan vogelsoorten. Het is dan ook een populaire bestemming voor vogelliefhebbers. In dit artikel zullen we de beste plekken bespreken om te vogelen in Turkije.

1. Birecik

Birecik is een stad in het zuidoosten van Turkije, gelegen aan de rivier de Eufraat. Het is een belangrijke plek voor de bescherming van de bedreigde Anatolische kraanvogel. In de wintermaanden komen hier duizenden kraanvogels samen om te overwinteren. Naast de kraanvogel zijn er ook veel andere vogelsoorten te vinden, zoals de steppekiekendief, de witvleugelstern en de roodkopklauwier.

2. Kusadasi

Kusadasi is een populaire badplaats aan de westkust van Turkije. Maar het is ook een goede plek om te vogelen. In de omgeving zijn verschillende natuurgebieden te vinden, zoals het Dilek schiereiland en het Nationaal Park Menderes Delta. Hier zijn onder andere de bijeneter, de hop en de kleine zilverreiger te vinden.

3. Goksu Delta

De Goksu Delta is een belangrijk wetlandgebied aan de zuidkust van Turkije. Het is een belangrijke broedplaats voor verschillende vogelsoorten, zoals de dwergaalscholver, de kroeskoppelikaan en de witwangstern. Ook zijn hier veel trekvogels te vinden, zoals de visarend en de grauwe franjepoot.

4. Nemrut Dağı

Nemrut Dağı is een berg in het oosten van Turkije. Het is een belangrijke plek voor de bescherming van de bedreigde lammergier. Ook zijn hier andere roofvogelsoorten te vinden, zoals de steenarend en de slechtvalk. Daarnaast zijn er ook veel zangvogels te vinden, zoals de rotsklever en de rotskruiper.

5. Bafa Meer

Het Bafa Meer is een groot meer in het zuidwesten van Turkije. Het is een belangrijke plek voor trekvogels, zoals de flamingo en de dwergstern. Ook zijn hier veel roofvogelsoorten te vinden, zoals de visarend en de zeearend. Daarnaast zijn er ook veel zangvogels te vinden, zoals de nachtegaal en de wielewaal.

6. Konyaalti

Konyaalti is een strand in de buurt van Antalya aan de zuidkust van Turkije. Het is een goede plek om zeevogels te spotten, zoals de jan-van-gent en de kuifaalscholver. Ook zijn hier verschillende soorten meeuwen te vinden, zoals de geelpootmeeuw en de kleine mantelmeeuw.

7. Sultan Sazlığı

Sultan Sazlığı is een wetlandgebied in het zuiden van Turkije. Het is een belangrijke broedplaats voor verschillende vogelsoorten, zoals de kroeskoppelikaan, de dwergaalscholver en de witwangstern. Ook zijn hier veel trekvogels te vinden, zoals de visarend en de grauwe franjepoot.

Al met al zijn er genoeg plekken in Turkije om te vogelen. Of je nu op zoek bent naar zeldzame vogelsoorten of gewoon wilt genieten van de prachtige natuur, Turkije heeft voor ieder wat wils.

Plaats een reactie