Wat zijn de beste plekken om te raften in Turkije?

Turkije is een land dat bekend staat om zijn prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en heerlijke keuken. Maar wist je dat Turkije ook een geweldige bestemming is voor avontuurlijke activiteiten zoals raften? Met zijn vele rivieren en stroomversnellingen biedt Turkije een unieke ervaring voor iedereen die op zoek is naar een adrenalinekick. In dit artikel zullen we de beste plekken bespreken om te raften in Turkije.

1. Köprülü Canyon

Köprülü Canyon is een van de meest populaire plekken om te raften in Turkije. Het is gelegen in de provincie Antalya en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de rivier. De rivier de Köprüçay is een van de snelste en meest uitdagende rivieren in Turkije en biedt een geweldige ervaring voor zowel beginners als ervaren rafters. Het raften in Köprülü Canyon is beschikbaar van april tot oktober en er zijn verschillende raftingbedrijven die tours aanbieden.

2. Dalaman River

De Dalaman-rivier is een andere populaire plek om te raften in Turkije. Het is gelegen in de provincie Muğla en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de rivier. De rivier heeft verschillende stroomversnellingen en biedt een geweldige ervaring voor zowel beginners als ervaren rafters. Het raften in de Dalaman-rivier is beschikbaar van april tot oktober en er zijn verschillende raftingbedrijven die tours aanbieden.

3. Coruh River

De Coruh-rivier is een van de meest uitdagende rivieren om te raften in Turkije. Het is gelegen in de provincie Artvin en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de rivier. De rivier heeft verschillende stroomversnellingen en biedt een geweldige ervaring voor ervaren rafters. Het raften in de Coruh-rivier is beschikbaar van juni tot september en er zijn verschillende raftingbedrijven die tours aanbieden.

4. Zamanti River

De Zamanti-rivier is een van de meest ongerepte rivieren om te raften in Turkije. Het is gelegen in de provincie Adana en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de rivier. De rivier heeft verschillende stroomversnellingen en biedt een geweldige ervaring voor zowel beginners als ervaren rafters. Het raften in de Zamanti-rivier is beschikbaar van april tot oktober en er zijn verschillende raftingbedrijven die tours aanbieden.

5. Alara River

De Alara-rivier is een van de meest schilderachtige rivieren om te raften in Turkije. Het is gelegen in de provincie Antalya en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de rivier. De rivier heeft verschillende stroomversnellingen en biedt een geweldige ervaring voor zowel beginners als ervaren rafters. Het raften in de Alara-rivier is beschikbaar van april tot oktober en er zijn verschillende raftingbedrijven die tours aanbieden.

6. Firtina River

De Firtina-rivier is een van de meest uitdagende rivieren om te raften in Turkije. Het is gelegen in de provincie Rize en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de rivier. De rivier heeft verschillende stroomversnellingen en biedt een geweldige ervaring voor ervaren rafters. Het raften in de Firtina-rivier is beschikbaar van juni tot september en er zijn verschillende raftingbedrijven die tours aanbieden.

7. Manavgat River

De Manavgat-rivier is een van de meest ontspannen rivieren om te raften in Turkije. Het is gelegen in de provincie Antalya en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de rivier. De rivier heeft verschillende stroomversnellingen en biedt een geweldige ervaring voor zowel beginners als ervaren rafters. Het raften in de Manavgat-rivier is beschikbaar van april tot oktober en er zijn verschillende raftingbedrijven die tours aanbieden.

8. Çoruh River

De Çoruh-rivier is een van de meest uitdagende rivieren om te raften in Turkije. Het is gelegen in de provincie Artvin en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de rivier. De rivier heeft verschillende stroomversnellingen en biedt een geweldige ervaring voor ervaren rafters. Het raften in de Çoruh-rivier is beschikbaar van juni tot september en er zijn verschillende raftingbedrijven die tours aanbieden.

Conclusie

Turkije biedt een unieke ervaring voor iedereen die op zoek is naar een adrenalinekick. Met zijn vele rivieren en stroomversnellingen is het een geweldige bestemming voor avontuurlijke activiteiten zoals raften. De hierboven genoemde plekken zijn enkele van de beste plekken om te raften in Turkije en bieden een geweldige ervaring voor zowel beginners als ervaren rafters. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen raftingervaring of een uitdagende, adrenaline-pompende ervaring, Turkije heeft voor elk wat wils.

Plaats een reactie