Wat zijn de beste plekken om te golfen in Turkije?

Turkije is een prachtig land met een rijke geschiedenis, cultuur en natuur. Het is ook een populaire bestemming voor golfers van over de hele wereld. Met meer dan 40 golfbanen verspreid over het land, biedt Turkije een breed scala aan golfervaringen voor zowel beginners als gevorderde spelers. In dit artikel zullen we de beste plekken om te golfen in Turkije bespreken.

Belek

Belek is de meest populaire golfbestemming in Turkije en wordt vaak aangeduid als de “Turkse Rivièra”. Het is gelegen aan de zuidkust van Turkije, op ongeveer 30 minuten rijden van de luchthaven van Antalya. Belek heeft meer dan 15 golfbanen, waaronder enkele van de beste golfbanen van Europa.

Een van de meest bekende golfbanen in Belek is de Montgomerie Maxx Royal Golf Course. Deze golfbaan is ontworpen door de beroemde golfer Colin Montgomerie en biedt een uitdagende en mooie golfervaring. De baan heeft een lengte van 6.512 meter en beschikt over 18 holes. Het is ook de thuisbasis van de Turkish Airlines Open, een van de belangrijkste golftoernooien in Europa.

Een andere populaire golfbaan in Belek is de Carya Golf Club. Deze golfbaan is ontworpen door de beroemde golfbaanarchitect Peter Thomson en biedt een unieke golfervaring met zijn dichte dennenbossen en zandduinen. De baan heeft een lengte van 6.526 meter en beschikt over 18 holes.

Antalya

Antalya is een andere populaire golfbestemming in Turkije en ligt op ongeveer 20 minuten rijden van de luchthaven van Antalya. Het heeft meer dan 10 golfbanen en biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en de Taurusgebergte.

Een van de meest bekende golfbanen in Antalya is de Antalya Golf Club. Deze golfbaan heeft twee 18-holes golfbanen, de Sultan Course en de Pasha Course. De Sultan Course is ontworpen door de beroemde golfbaanarchitect David Jones en biedt een uitdagende golfervaring met zijn smalle fairways en strategisch geplaatste bunkers. De Pasha Course is ontworpen door de beroemde golfbaanarchitect David Leadbetter en biedt een meer ontspannen golfervaring met zijn brede fairways en grote greens.

Een andere populaire golfbaan in Antalya is de Kaya Palazzo Golf Club. Deze golfbaan is ontworpen door de beroemde golfbaanarchitect David Jones en biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en de Taurusgebergte. De baan heeft een lengte van 6.400 meter en beschikt over 18 holes.

İstanbul

İstanbul is niet alleen een populaire toeristische bestemming vanwege zijn rijke geschiedenis en cultuur, maar ook vanwege zijn golfbanen. İstanbul heeft meer dan 5 golfbanen en biedt een unieke golfervaring met zijn prachtige uitzicht op de Bosporus en de historische bezienswaardigheden.

Een van de meest bekende golfbanen in İstanbul is de Kemer Golf & Country Club. Deze golfbaan is ontworpen door de beroemde golfbaanarchitect Michael Gayon en biedt een prachtig uitzicht op de Bosporus en de historische bezienswaardigheden van İstanbul. De baan heeft een lengte van 6.345 meter en beschikt over 18 holes.

Een andere populaire golfbaan in İstanbul is de Istanbul Golf Club. Deze golfbaan is ontworpen door de beroemde golfbaanarchitect Ron Fream en biedt een prachtig uitzicht op de Bosporus en de historische bezienswaardigheden van İstanbul. De baan heeft een lengte van 6.486 meter en beschikt over 18 holes.

Conclusion

Turkije is een geweldige bestemming voor golfers van over de hele wereld. Met meer dan 40 golfbanen verspreid over het land, biedt Turkije een breed scala aan golfervaringen voor zowel beginners als gevorderde spelers. Belek, Antalya en İstanbul zijn de meest populaire golfbestemmingen in Turkije en bieden enkele van de beste golfbanen van Europa. Of je nu op zoek bent naar een uitdagende golfervaring of gewoon wilt genieten van het prachtige uitzicht, Turkije heeft voor elk wat wils.

Plaats een reactie