Turkse gozleme is een heerlijk gerecht dat bestaat uit een dunne deeglaag gevuld met verschillende ingrediënten. Het is een populaire snack in Turkije en wordt vaak verkocht op markten en straatkraampjes. In dit artikel leggen we uit hoe je zelf Turkse gozleme kunt maken.
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 300 ml lauwwarm water
- 250 gram feta kaas
- 1 ui
- 1 paprika
- 1 tomaat
- 1 bosje peterselie
- olijfolie
Bereidingswijze
1. Meng de bloem, zout, suiker en bakpoeder in een grote kom. Voeg het lauwwarme water toe en kneed het deeg tot een gladde bal.
2. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het 30 minuten rusten.
3. Snijd de ui, paprika en tomaat in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.
4. Verkruimel de feta kaas en meng het met de groenten en peterselie.
5. Verdeel het deeg in kleine balletjes ter grootte van een golfbal.
6. Bestuif het werkblad met bloem en rol een balletje deeg uit tot een dunne cirkel van ongeveer 20 cm.
7. Verdeel een lepel van het feta-groentenmengsel over de helft van de deegcirkel.
8. Vouw de andere helft van de deegcirkel over de vulling en druk de randen goed aan.
9. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.
10. Bak de gozleme aan beide kanten goudbruin en knapperig.
11. Herhaal dit proces met de rest van het deeg en de vulling.
Tips
- Je kunt de vulling naar eigen smaak aanpassen. Probeer bijvoorbeeld eens gehakt, spinazie of aardappel als vulling.
- Je kunt de gozleme ook op de barbecue bereiden voor een extra rokerige smaak.
- Serveer de gozleme met een frisse salade en een yoghurtsausje.
Conclusie
Met dit recept kun je zelf heerlijke Turkse gozleme maken. Het deeg is makkelijk te maken en de vulling kun je naar eigen smaak aanpassen. Serveer de gozleme als snack of als hoofdgerecht met een frisse salade en een yoghurtsausje. Eet smakelijk!