Hoe maak je traditionele Turkse borek?

Borek is een traditioneel Turks gerecht dat bestaat uit flinterdunne laagjes deeg gevuld met verschillende ingrediënten. Het is een veelzijdig gerecht dat zowel als ontbijt, lunch of avondmaal gegeten kan worden. In dit artikel leggen we uit hoe je traditionele Turkse borek maakt.

Ingrediënten

  • 500 gram filodeeg
  • 500 gram feta kaas
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1/2 kopje olijfolie
  • 1/2 kopje melk
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Snijd de ui fijn en verkruimel de feta kaas.

3. Meng de ui en feta kaas in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe.

4. Klop het ei los in een aparte kom.

5. Voeg de melk en olijfolie toe aan het ei en meng goed.

6. Leg een vel filodeeg op een werkblad en bestrijk het met het ei-melk-olijfolie mengsel.

7. Leg een tweede vel filodeeg op het eerste vel en bestrijk ook dit vel met het mengsel.

8. Leg een derde vel filodeeg op het tweede vel en bestrijk ook dit vel met het mengsel.

9. Snijd het filodeeg in lange repen van ongeveer 10 centimeter breed.

10. Leg een lepel van het feta-ui mengsel op het uiteinde van een reep filodeeg.

11. Vouw het filodeeg om het mengsel heen en vouw het vervolgens op tot een driehoekje.

12. Herhaal dit proces met de rest van de filodeeg repen en het feta-ui mengsel.

13. Leg de borek driehoekjes op een bakplaat en bestrijk ze met het ei-melk-olijfolie mengsel.

14. Bak de borek in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

15. Serveer de borek warm en geniet van dit heerlijke Turkse gerecht!

Conclusie

Traditionele Turkse borek is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk thuis te maken is. Met slechts een paar ingrediënten en een beetje geduld kun je dit smakelijke gerecht op tafel zetten. Serveer het als ontbijt, lunch of avondmaal en geniet van de heerlijke smaken van de Turkse keuken.

Plaats een reactie